Kategori "Konferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanı" Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koleksiyonu İçin Listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Gastronomik zeytinyağı rotasının Balıkesir ilinde uygulanabilirliğine ilişkin bir çalışma
(Detay Yayıncılık, 2021)Türkiye’de zeytin ve zeytinyağına yönelik resmi bir rota çalışması yoktur. Balıkesir ilinin sahip olduğu zeytin üretim potansiyeli ve bölgeye ait tescilli ürünlerin olması zeytinyağı rotasının oluşturularak zeytinyağı ... -
Michelin Rehberi’nin İstanbul ve İstanbul’daki restoran işletmelerine olası etkileri üzerine bir değerlendirme
(2022)Restoranlar, insanların temel gereksinimi olacak yeme içme ihtiyaçlarını ev dışında karşılamak amacıyla ortaya çıkmış işletmelerdir. Bu işletmeler her geçen gün nicelik olarak artmakla birlikte nitelik olarak da gelişmektedir. ... -
Oxidation status of encapsulated structured lipids applied in kefir product
(2021)ABSTRACT Introduction Although there is increasing demand for enrichment of foods with long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFAs) containing oils, avoiding lipid oxidation still exist as a major challenge for food ... -
Yapılandırılmış yağların medikal uygulamaları
(2022)Bitkisel ve hayvansal kaynaklardan elde edilen katı ve sıvı yağlar, enerji, esansiyel yağ asitleri ve bazı vitaminleri sağlaması nedeniyle insan beslenmesi için oldukça önemli besinlerdir. Ayrıca, diyette bulunan yağlar ...