Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirel, Birsen
dc.contributor.authorYüksel Bilsel, Alev
dc.contributor.authorŞahin Yeşilçubuk, Neşe
dc.date.accessioned2021-08-31T07:58:55Z
dc.date.available2021-08-31T07:58:55Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationDemirel, B., Yüksel-Bilsel, A. & Şahin-Yeşilçubuk, N. (2021). Attitudes and Preferences of Consumers Towards Functional Foods Enriched with Omega-3 Fatty Acids. European Journal of Science and Technology, (25), 485-492.en_US
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.31590/ejosat.884022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12941/43
dc.description.abstractIn recent years, increasing attention has focused on foods enriched with omega-3 fatty acids due to their positive effects on health. Natural omega-3 fatty acid sources include aquaculture and plants such as walnut, flaxseed, and purslane. In view of the inadequate intake of omega-3 fatty acids in modern diets, several enriched functional foods have been developed on a large scale to improve nutrition. Several types of functional products have been progressively manufactured following the advent of novel food technologies. In the current study, consumer attitudes, knowledge and preferences of functional foods enriched with omega-3 were assessed in a survey including 819 participants in Istanbul, Turkey. The survey findings revealed that 72% of the participants consumed omega-3 fatty acids from natural sources, 17% used fish oil capsules, and only 11% preferred foods enriched with omega-3 fatty acids.en_US
dc.description.abstractSon yıllarda sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş gıdalara ilgi artmaktadır. Doğal omega-3 yağ asidi kaynakları arasında su ürünleri ile ceviz, keten tohumu ve semizotu gibi bitkiler bulunur. Modern diyetlerde omega-3 yağ asitleri yeterince alınmadığından ötürü beslenmeyi iyileştirmek için çeşitli zenginleştirilmiş fonksiyonel gıdalar büyük ölçekte geliştirilmiştir. Yeni gıda teknolojilerinin ortaya çıkmasının ardından aşamalı olarak çeşitli fonksiyonel ürünler üretilmiştir. Bu çalışmada, omega-3 ile zenginleştirilmiş fonksiyonel gıdalara yönelik tüketici tutumu, bilgisi ve tercihleri İstanbul’daki 819 tüketicinin katıldığı bir anket ile değerlendirilmiştir. Araştırma bulgularına göre katılımcıların %72'sinin doğal kaynaklardan omega-3 yağ asitleri tükettiğini, % 17'sinin balık yağı kapsülleri kullandığını ve sadece % 11'inin omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş yiyecekleri tercih ettiği bulunmuştur.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherEJOSATen_US
dc.relation.isversionof10.31590/ejosat.884022en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOmega-3 Fatty Acidsen_US
dc.subjectFunctional Foodsen_US
dc.subjectConsumeren_US
dc.subjectAttitudeen_US
dc.subjectPerceptionen_US
dc.titleAttitudes and preferences of consumers towards functional foods enriched with Omega-3 fatty acidsen_US
dc.title.alternativeTüketicilerin Omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş fonksiyonel gıdalara yönelik tutum ve tercihlerien_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentFakülteler, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorYüksel Bilsel, Alev
dc.identifier.issue25en_US
dc.identifier.startpage485en_US
dc.identifier.endpage492en_US
dc.relation.journalEuropean Journal of Science and Technologyen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster