Search
Now showing items 1-3 of 3
Relationship between nutritional literacy and quality of life in Turkish adults: a cross-sectional survey
(Iranian Association of Health Education and Health Promotion and Mashhad University of Medical Sciences, 2024)
Background and Objectives: Nutrition literacy is a modifiable lifestyle risk factor, and addressing literacy-related barriers may help improve health outcomes, including quality of life. This cross-sectional and descriptive ...
Yeme Bağımlılığına Bağırsak Mikrobiyotası Üzerinden Bakış
(2024)
Yeme davranışı, homeostatik ve hedonik düzenleyici mekanizmalar arasındaki denge ile karakterize edilir ve çevresel sinyallerden oldukça etkilenmektedir. Yeme davranışı genetik, yemeğin lezzeti ve çevre gibi içsel ve dışsal ...
Sağlıklı Beslenme Önerilerine Uygun Standart Yemek Tarifelerinin Geliştirilmesi: Tanımlayıcı Çalışma
(2023)
Amaç: Toplumu oluşturan bireylerin sağlığının korunmasında, yetenek ve niteliklerinin geliştirilmesinde, refah düzeyinin artmasında yeterli ve dengeli beslenme en önemli temel unsurlardan birisi olarak kabul edilmektedir. ...