Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorDemirel, Tuğçe
dc.contributor.authorMuhacir, Burçak
dc.contributor.authorGüneş, Şeyma Nur
dc.contributor.authorAkcan, Tolga
dc.date.accessioned2022-01-17T13:37:14Z
dc.date.available2022-01-17T13:37:14Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationDEMİREL, T., MUHACİR, B., GÜNEŞ, Ş. N., & AKCAN, T. (2021). "Gastronomik Zeytinyağı Rotasının Balıkesir İlinde Uygulanabilirliğine İlişkin Bir Çalışma", 21.Ulusal – 5. Uluslararası Turizm Kongresi “İç Turizm.” (Balıkesir 15-17 Ekim 2021), (719-727). http://utk21.balikesir.edu.tr/wp-content/uploads/2021/12/utk21_baski.pdfen_US
dc.identifier.isbn9786052545058
dc.identifier.urihttp://utk21.balikesir.edu.tr/wp-content/uploads/2021/12/utk21_baski.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12941/58
dc.description.abstractTürkiye’de zeytin ve zeytinyağına yönelik resmi bir rota çalışması yoktur. Balıkesir ilinin sahip olduğu zeytin üretim potansiyeli ve bölgeye ait tescilli ürünlerin olması zeytinyağı rotasının oluşturularak zeytinyağı turizminin yapılabileceğinin göstergesidir. Bu çalışmada Balıkesir’in önde gelen üretim kaynaklarından birisi olan zeytin ve zeytinyağına ilişkin bir gastronomi rotasının oluşturulması ve bu uygulamanın ulusal ve uluslararası düzeyde sağlayacağı katkıların incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada “butik” kavramının literatürdeki tanımlamaları dikkate alınarak üç adet kriter oluşturulmuştur. Bu kriterler ışığında www.bulurum.com isimli internet sitesinin arama menüsüne “Balıkesir”, “Zeytincilik”, “Zeytinyağı” ve “Zeytin Ürünleri” kelimelerinin yazılması sonucunda listelenen 136 işletmenin internet sayfaları ve “Hakkında” bölümü incelenmiştir. Buna ek olarak Butik Zeytin, Zeytinyağı Üreticileri Derneği’nin kurmuş olduğu www.tevoo.org isimli internet sitesinde de derneğe üye olan, Balıkesir ilinde bulunan zeytinyağı işletmeleri incelemeye alınmıştır. İncelemeye alınan işletmelerin internet sayfalarındaki bilgilerin kriterlere uygunluğu kontrol edilmiş, kriterlerin tümüne uyan işletmeler oluşturulması önerilen Balıkesir Zeytinyağı Rotası listesine dahil edilmiştir. Bu kapsamda Balıkesir’de butik üretim yapan zeytin işletmeleri içerik analizi yöntemiyle incelenerek zeytinyağı rotası için uygunluğu elde edilen bulguların ışığında tartışılmıştır. Böylelikle kaliteli zeytinyağı üretim merkezlerinin belirlenmesi ve oluşturulan rotanın turistler için ilgi çekici olması gerekliliği ele alınmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherDetay Yayıncılıken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectZeytinyağıen_US
dc.subjectOleo Turizmen_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.subjectCoğrafi İşareten_US
dc.titleGastronomik zeytinyağı rotasının Balıkesir ilinde uygulanabilirliğine ilişkin bir çalışmaen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.authoridORC-ID: 0000-0001-9576-1176en_US
dc.departmentFakülteler, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorMuhacir, Burçak
dc.identifier.startpage719en_US
dc.identifier.endpage727en_US
dc.relation.journal21.Ulusal – 5. Uluslararası Turizm Kongresi “İç Turizm”en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record