Ara
Toplam kayıt 29, listelenen: 1-10
Covid-19 salgınının seyahat acentaları üzerine etkisi
(Dergi Park, 2020)
Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkıp dünya geneline yayılan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını turizm endüstrisini derinden etkilemiştir. Turizm hareketlerinin durma noktasına gelmesi ile birlikte turizm endüstrisinin ...
Implications of COVID-19 pandemic on air cargo transportation
(2022)
Air cargo transportation is a key determinant in meeting the demand for perishable goods, which is highly dependent on timely imports of inputs and exports of semi-finished or finished products as part of global supply and ...
“Analytical investigation of the store environment and spontaneous purchase. The changing dynamics of consumer behavour in Istanbul departmental stores”,Turkey
(Society of Business and management, 2021)
We intended to figure out the main factors that were affecting consumers buying and established the model for unplanned buying, for the case of departmental stores located in Lahore. We included a sample with different ...
Fine-dining restoranlarda müşteri memnuniyetini etkileyen unsurların belirlenmesi: netnografik bir araştırma
(Dergi Park, 2021)
Fine-dining restoran anlayışının dünya genelinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte bu alan turizm yazınında daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Ancak, restoran işletmeleri ile ilgili müşteri memnuniyetini belirleyici ...
Pandemi döneminde TaTuTa çiftliklerinin uyguladığı stratejiler
(Gazi Üniversitesi- Turizm Fakültesi, 2021)
TaTuTa projesi (Tarım Turizm Takas), ekolojik tarım ile geçimini sağlayan çiftçi ailelerine gönüllü olarak finans, işgücü ve bilgi gibi konularda destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Proje, ziyaretçilere doğa dostu tarımsal ...
Gastronomi ve inovasyon ilişkisi üzerine kavramsal bir değerlendirme
(Dergi Park, 2022)
Günümüzde pek çok alanda olduğu gibi gastronomi alanında da inovasyonun önemi her geçen gün artmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerine dayandırılarak yapılan bu çalışmanın amacı, gastronomi ile inovasyon arasındaki ilişkiyi ...
Attitudes and preferences of consumers towards functional foods enriched with Omega-3 fatty acids
(EJOSAT, 2021)
In recent years, increasing attention has focused on foods enriched with omega-3 fatty acids due to their positive effects on health. Natural omega-3 fatty acid sources include aquaculture and plants such as walnut, flaxseed, ...
Is a disability a hindrance of employment in tourism industry?
(Univ Nove Julho, 2022)
Study objective: The purpose of the study conducted in this context is to identify the problems arising from the employment of disabled individuals employed in the hotel industry and to reveal the problems arising from the ...
Sağlık kurulunda çalışanların iletişim sorunları ve çözüm önerileri üzerine nitel bir araştırma
(Dergi Park, 2022)
Amaç: Sağlık kurulu, özel ya da devlet kurumlarınca kişilerden istenen sağlığıyla ilgili bilgileri içeren sağlık raporlarının alındığı yerdir. Bu kurullar, hastayla çalışanın yüz yüze iletişimde olması sebebiyle iletişim ...
Linguistic equivalence, validity and reliability study of the mind excessively wandering scale
(Turkish Neuropsychiatric Society, 2022)
Introduction: The main objective was to study the linguistic equivalence, validity and reliability of the transliterated Turkish version of Mind Excessively Wandering Scale (MEWS) developed by Prof. Philip Asherson in ...