Search
Now showing items 1-5 of 5
Sürdürülebilir gastronomide organik tarım ile iyi tarım uygulamalarının yeri ve önemi
(Sobibder, 2021)
Son yıllarda sanayileşme ile birlikte artan çevresel kirlilik, endüstriyel tarım ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki bazı olumsuz etkilerinin artması gibi pek çok neden tüketicileri daha doğal ve organik gıdaları tercih ...
Blue entrepreneurship: a new agenda for sustainability of seas and oceans
(Dergi Park, 2022)
The concept of sustainability, which has become increasingly important in recent years, has been examined in different dimensions and disciplines. The works of international organizations such as the UN in the field of ...
Sürdürülebilirlik kültürü ve sivil toplum kuruluşları: İstanbul’da Çevre konusunda faaliyet gösteren dernekler
(Dergi Park, 2023)
Toplumsal yapının tüm unsurlarını etkileyen kaynakları etkin, verimli ve gelecek nesillere aktarılabilir şekilde kullanılmasını ifade eden sürdürülebilirlik, insan-doğa ilişkisi dengesinin bozulmasıyla farklı açılardan ...
Ekolojik Restorasyonda Bir Köprü : Yaban Hayatı Geçitleri
(IV. International Rureal Areas and Ecology Congress Within The Framework of Sustainable Development, 2023)
Nüfusun artmasına bağlı olarak kentleşmenin hızlanması, uluslararası ticaret yollarına ihtiyaç
duyulması gibi nedenler ile ulaşımı kolaylaştıran otoyolların yerküre üzerinde kapladığı alanlar
her geçen gün artmaktadır. ...
Industrial use of food waste
(2023)
Food waste is one of the issues whose significance is increasing day by day in the global arena and has become a problem in many environmental, economic, and social areas. Wastes, such as fertilizer and water spent, during ...