Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkın, Aliye
dc.contributor.authorAkın, Adnan
dc.contributor.authorBaş, Mehtap
dc.contributor.authorKarakan, Halil İbrahim
dc.date.accessioned2022-02-16T12:31:33Z
dc.date.available2022-02-16T12:31:33Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationAkın, A., Akın, A., Baş, M., & Karakan, H. İ. (2021). Pandemi Döneminde TaTuTa Çiftliklerinin Uyguladığı Stratejiler. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 5(3), 1896–1911. https://doi.org/10.26677/tr1010.2021.825en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12941/68
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26677/TR1010.2021.825
dc.description.abstractTaTuTa projesi (Tarım Turizm Takas), ekolojik tarım ile geçimini sağlayan çiftçi ailelerine gönüllü olarak finans, işgücü ve bilgi gibi konularda destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Proje, ziyaretçilere doğa dostu tarımsal üretim alanlarında yaşama ve öğrenme fırsatı sunarak ekolojik tarım uygulamaları hakkında farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda çiftlik sahipleri, tarımsal faaliyetlerde yer almak isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlayarak tarım turizmi imkânı sunmakta, turistler de bu çiftliklerde tarımsal üretime emek ve sermaye olarak katkı sağlamaktadır. Çalışmanın amacı, TaTuTa ekolojik çiftliklerinin, Covid-19 pandemisinin yarattığı krizi fırsata dönüştürebilme kabiliyetlerini belirlemek ve pandemi döneminde uyguladıkları stratejileri tespit etmektir. Bu kapsamda Türkiye’de faaliyet gösteren toplam 75 TaTuTa çiftliğinden 21 tanesinin yöneticilerine online görüşme formu gönderilerek veriler toplanmıştır. Buna göre, örneklem kapsamındaki çiftliklerden 11 tanesinin kriz ortamında risk almaktan kaçındığı ve herhangi bir strateji geliştirmediği, tarım turizmi faaliyetlerini ve ziyaretçi kabulünü durdurduğu saptanmıştır. Pandemiyi fırsata dönüştürmek isteyen ve risk alan 10 çiftliğin ise ürün genişletme, ürün farklılaştırma, tutundurma ve odaklanma gibi stratejiler geliştirerek krizi fırsata çevirmeyi başardıkları tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe TaTuTa project (Agricultural Tourism Barter) was established to voluntarily provide support to farmers' families, who make a living with ecological agriculture, in matters such as finance, labor and information. The project aims to raise awareness about ecological farming practices by providing visitors with the opportunity to live and learn in nature-friendly agricultural production areas. In this direction, farm owners offer agricultural tourism opportunities by hosting local and foreign tourists who want to take part in agricultural activities, and tourists contribute to agricultural production in these farms as labor and capital. The aim of the study is to determine the ability of TaTuTa ecological farms to turn the crisis created by the Covid-19 pandemic into an opportunity and to determine the strategies they implement during the pandemic period.In this context, sending a total of 75 managers TaTuTa online interview form the data was collected 21 of them from the farm in Turkey. Accordingly, it was determined that 11 of the farms in the sample avoided taking risks in the crisis environment, did not develop any strategy, and stopped agricultural tourism activities and visitor acceptance. It has been determined that 10 farms that want to turn the pandemic into an opportunity and take risks have succeeded in turning the crisis into an opportunity by developing strategies such as product expansion, product differentiation, promotion and focus.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGazi Üniversitesi- Turizm Fakültesien_US
dc.relation.isversionof10.26677/TR1010.2021.825en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımen_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectEkolojien_US
dc.subjectTaTuTa çiftliklerien_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectEcologyen_US
dc.subjectTaTuTa Farmsen_US
dc.titlePandemi döneminde TaTuTa çiftliklerinin uyguladığı stratejileren_US
dc.title.alternativeStrategies implemented by Tatuta farms during the pandemic perioden_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentFakülteler, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorKarakan, Halil İbrahim
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1896en_US
dc.identifier.endpage1911en_US
dc.relation.journalTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster