Yazar "Kandemir Altunel, Gizem" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Demystifying the authenticity experience of locally guided wine tours in the meal-sharing economy(Emerald Publishing Limited, 2022) Cifci, Hatice; Kandemir Altunel, Gizem; Taşpınar, Oğuz; Cifci, IbrahimPurpose The purpose of this study is to demystify the authenticity dimensions of wine experience with the locally guided tour in the meal-sharing economy, drawing on travellers' online reviews at Withlocals for French locally guided wine tours. Design/methodology/approach The qualitative research approach was performed through the thematic analysis of 940 online reviews from Withlocals. The coding phase was completed based on a three-step coding process (i.e. open, axial and selective coding), as all reviews that were gathered were related to locally guided wine tours rather than only wine-sharing activities. Findings The findings of this study demonstrated four interrelated authenticity dimensions: the taste of terroir, local atmosphere, oenological knowledge and local insight. The results of this study also notably showed that all reviews were primarily positive; travellers expressed their satisfaction with wine tours at Withlocals and often mentioned their re-purchase intentions as well as advising wine tours in the meal-sharing economy. Practical implications Several worthy theoretical and practical implications were discussed for local tour guides to improve their tour quality more authentically. The results also demonstrate that locally guided wine tours in the meal-sharing economy were regarded as a multidimensional activity that provides a better discovery of a wine destination. Originality/value Despite the large volume of generic meal-sharing economy experience studies, the authenticity experience of the locally guided wine tours has been surprisingly omitted by scholars. Therefore, this study contributes to the sharing economy literature through wine experience by addressing the authenticity dimensions of the locally guided wine tours in the meal-sharing economy.Öğe Fine-dining restoranlarda müşteri memnuniyetini etkileyen unsurların belirlenmesi: netnografik bir araştırma(Dergi Park, 2021) Kandemir Altunel, Gizem; Çifçi, İbrahimFine-dining restoran anlayışının dünya genelinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte bu alan turizm yazınında daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Ancak, restoran işletmeleri ile ilgili müşteri memnuniyetini belirleyici unsurları ortaya koyan çalışmaların yoğunluğuna kıyasla fine-dining restorancılık anlayışına yönelik henüz yeterince araştırma yapılmamıştır. Bu araştırmanın amacı, fine-dining restoranlarda müşteri memnuniyetini etkileyen unsurların belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda, Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan üç ilinde (Antalya, İstanbul, Muğla) faaliyet gösteren fine-dining restoranların Tripadvisor yorumları incelenmiştir. Araştırmada yöntem olarak netnografi yaklaşımı tercih edilmiş ve çevrimiçi yorumlar içerik analizine tabi tutulmuştur. Keşfedici nitelik taşıyan bu araştırmada incelenen 193 adet olumlu müşteri yorumu sonucunda seçici kodlama yöntemi ile 579 adet ifade belirlenmiştir. Netnografik yaklaşım yardımıyla analize tabi tutulan yorumlar neticesinde, fine-dining restoranlarda müşteri memnuniyetini etkileyen unsurlar birbirleriyle ilişkili dört ana kategoride toplanmıştır; yiyecek-içecek özellikleri, atmosfer, hizmet personeli ve fiyat-kalite uyumu. Araştırmada ayrıca fine-dining restoranlarda müşteri memnuniyetini etkileyen en önemli unsur yiyecek içecek özellikleri olarak ön plana çıkmıştır. Her ana boyut kendi içerisinde müşteri memnuniyetini belirleyen etkenlerle açıklanmıştır. Fine-dining restoranlarında müşteri memnuniyetini etkileyen birbiriyle ilişkili birden çok stratejik faktör incelenmiş ve önemli bazı yönetimsel ve araştırma sonuçları vurgulanmıştır. Gerçekleştirilen bu araştırma finedining restoran müşterilerinin memnuniyetini etkileyen unsurları ortaya koymaktadır. Bununla birlikte fine-dining restoranların rakiplerine göre güçlü, zayıf yönlerini ve konumlarını belirleyebilmesine imkân sağlamaktadır.